Solceller med batteri

Derfor skal du vælge Solceller med batteri

Fronius Energy

Solceller med batteri også kaldt hybrid solcelleanlæg kan du gemme din overskydende strøm, som du ikke får brugt, som du så kan bruge senere. Der har været en stor udvikling i de seneste år indenfor solceller med batterier. Der findes flere typer af solceller med batteri. Når du vælger solceller med batteri, kan du få en større besparelse, da du får mulighed for selvforsyning når solen ikke skinner. Etablering af solceller med batteri er en god energioptimering af dit elforbrug.

Hvordan virker hybrid solcelleanlæg?

Når du har et hybrid solcelleanlæg, virker det ved, at der er en lille computer, som beregner og holder styr på, hvor meget dit solcelleanlæg producerer, samt hvor stort dit aktuelle forbrug er. Når du har overskudsstrøm, vil computeren sørge for at lagre den overskydende strøm ned på din batteribank.

Når du har solceller med batteri, får du dermed en slags form for backup. De fleste solcelleanlæg producerer for meget energi, især om sommeren når solen står højest. I dette tilfælde giver det god mening at få monteret et hybrid solcelleanlæg.

Fronius Energy Package

Med Fronius Energy Package er det muligt at lagre solcelleanlæggets overskydende energi i et batteri. Resultatet er maksimal andel af eget forbrug og maksimalt uafhængig energiforsyning. Derved kan den overskydende solcellestrøm anvendes på tidspunkter med lav eller ingen produktion.

Fronius Symo Hybrid-inverteren giver både mulighed for DC- og AC-kobling af batterilageret. Ved en AC-kobling er det endvidere muligt at omstille et eksisterende solcelleanlæg til lager uden at skulle tilslutte en solcelle generator til Fronius Symo Hybrid. Dermed egner Fronius Energy Package sig både til nye installationer og til efterfølgende omstilling til lager for eksisterende solcellesystemer.

Med Fronius Energy Package leverer Fronius en omfattende og meget effektiv samlet pakke, der giver maksimal uafhængighed, og som kan tilpasses til individuelle behov.

Fronius Ohmpilot

Fronius Ohmpilot

Fronius Ohmpilot er en forbrugs regulator, som anvender den overskydende solcellestrøm til opvarmning af varmt vand. Takket være den trinløse styring fra 0 til 9 kW kan den overskydende solcellestrøm udnyttes og sendes videre til forbrugerne i husholdningen.

Fronius Ohmpilot anvendes først og fremmest til intelligent aktivering af varmelegeme til produktion af varmt vand i kedler, bufferbeholdere og varmtvandsbeholdere. Andre anvendelsesområder er for eksempel infrarød opvarmning eller tørring af håndklæder. Ved enfamiliehuse med et gennemsnitligt varmtvandsforbrug kan den største del af forbruget i husholdningen dermed dækkes med solcellestrøm fra april til oktober. Resultatet er maksimalt eget forbrug, reduktion af CO2-emission og skånsom drift af varmeanlægget i sommermånederne.

Hør mere om solceller med batteri

Vil du høre mere om solceller med batteri og hvad vi kan tilbyde dig? Så står vi klar til at hjælpe dig med rådgivning og vejledning. Ring til os på telefon 86 69 45 37 og få en uforpligtende snak med en af vores fagmænd, eller udfyld hurtig og nemt vores kontaktformular, og vi vil vende hurtigst muligt tilbage. Du har også mulighed for at sende os en mail til info@vi-kateknik.dk.